Hundägare är sällan ensamma

Det finns gott om exempel på äldre personer som när de skaffar en hund också får nya vänner. Detta med att hunden måste ut på promenad några gånger om dagen ger många tillfällen att möta andra hundägare eller helt enkelt personer som blir nyfikna, frågar vad det är för ras eller hur gammal hunden är. Vips är samtalet igång alldeles av sig självt. Hundägare är sällan ensamma och isolerade, dessutom får de frisk luft och motion tack vare livet som hundägare.

Hundägarens ansvar

Det är förstås ett stort ansvar att ha en hund men det ger så mycket tillbaka. Direkt när hunden flyttar in, valp eller vuxen, så ska försäkringsskyddet ses över. Lassie.co har bra försäkringsalternativ som är lätta att förstå sig på. När det gäller hundförsäkring är det ju flera olika delar, även om det vanligaste kanske är att få hjälp med eventuella försäkringskostnader. Den som väljer försäkring hos lassie.co har många alternativ och beloppsgränser att välja på i det avseendet. Det handlar inte bara om vilket försäkringsbelopp det ska vara utan också om sådana saker som att välja självrisknivå och därmed kunna påverka hur hög premien blir. Hos Lassie.co kan du också få tillgång till en nätveterinär för rådfrågning om det har uppstått en situation där du inte riktigt vet hur du ska göra eller vad hunden kan ha råkat ut för. Det är tryggt med Lassie.co.

Hundägandet som umgängesform

Om vi återgår till fördelarna rent socialt med att ha hund så är det alltså vanligt att man får nya vänner under hundpromenaderna.

. En del av de man träffar har förmodligen egna hundar och förhoppningsvis blir även de vänner. På vissa orter anordnas särskilda träffar i rastgårdarna så att exempelvis småhundar träffas en viss dag och tid och kan leka fritt ihop på det instängslade området samtidigt som hussar och mattar också kan umgås en stund medan pälsklingen leker med sina kompisar. Det finns så många positiva effekter av att ha hund och för den som har tid och möjlighet är det nog ett av de bästa sätten att få både motion och nya vänner på samma gång.

Add Comment