Bullterrier

Bullterriern har, precis som många andra olika raser, ett tveksamt rykte, vilket idag är helt obefogat. Trots sin tidiga historia är rasen nuförtiden en familjehund, avlad för sällskap och för att bidra med glädje och kärlek till sina människors liv. Med en bullterrier har du garanterat en lojal, lekfull och vänlig vän för livet. Den känns lätt igen tack vare sitt lustigt äggformade huvud och kompakta kropp, men det finns så mycket mer hos denna ras som är värt att lägga märke till, och det är svårt att inte charmas av den.

Från kämpe till gentleman

English bull terrier. Thoroughbred dog. Canine friend. Red dog. Dog on a bench. Dog on walk.

Bullterriern avlades fram på 1800-talet som kamphund, med starka käkar och rejäla muskler. Den började dock snart inta en helt annan roll, nämligen sällskapshund – den var framförallt populär hos fina gentlemän under denna period. Med ett temperament som lutar mer åt gosig än aggressiv, är denna ras en alldeles utmärkt familjehund. Den har charmat människor runtom i världen med sin lekfulla personlighet och sitt valplika beteende, samt sitt unika utseende. Bullterriern är den hundras, som har störst muskelmassa, vilket är en påminnelse om vad den från början avlades fram för. Ändå är den ganska omedveten om hur hotfull den kan se ut och föredrar att mysa med sin familj över allt annat. Det är en väldigt sällskapssjuk ras som inte gillar att bli lämnad ensam, men med bra frakt från onlinebutiker behöver man inte ens lämna huset för att få hem den underhållning och mat hunden behöver. Med ett stort hjärta och vänliga ögon är bullterriern något alldeles speciellt.

En vänlig men krävande hund

Trots bullterrierns vänliga natur måste man fortfarande komma ihåg att det trots allt är en terrier. Att lära sig mer om terriern som rasgrupp är en fördel innan man börjar fundera på att skaffa denna typ av hund, samt att minnas att terriers kan vara både envisa och rastlösa. Men med vänlig, konsekvent disciplin och omtanke blir bullterriern en lugn följeslagare, som helst följer med sina människor överallt och har ett ovanligt stort tålamod med barn och andra djur. Pälsen är kort och slät och kräver väldigt lite omvårdnad, men med så mycket muskler och hög intelligens kräver bullterriern både fysisk och mental stimulans. Se till att motionera hunden ordentligt, och ägna gärna mycket tid åt träning och tricks, så att den inte blir uttråkad. En uttråkad terrier är en frustrerande terrier, men vet man vad som krävs behöver det inte bli några problem. Med rätt omtanke och engagemang blir en bullterrier den perfekta familjemedlemmen.

Add Comment