Vänner från hundparken

Något som man kanske inte väntar sig då man skaffar hund är att man inte bara får en ny bästa vän utan också kan träffa nya vänner genom hunden. Det kanske inte låter logiskt för dem som inte ännu har hund, eller för dem som föredrar att inte gå till hundparker, men det är faktiskt vanligt att ett besök i hundparken blir till något socialt. Hunden kan bli din biljett för att slippa in i en förvånansvärt givande gemenskap som till och med kan ge dig vänner för hela livet.

Julfest och champagne i hundparken

I Stockholm finns en hundpark där en riktig gemenskap har bildats bland dem som Träffas genom hundarna i parken. Det gäller inte längre bara att hundarna ska ha roligt och röra på sig, hundägarna kommer också till hundparken för att trivas. Eftersom många jobbar på liknande tider brukar samma gäng dyka upp i hundparken ungefär samtidigt varje dag. Gemenskapen blev till något extra i december 2008 då en av hundägarna bestämde sig för att det var dags för julfest i hundparken och tog med sig en termos med glögg och en ask med pepparkakor. Efter det har det ungefär varannan månad ordnats något i hundparken, en av hundägarna tog till och med med sig champagne på sin födelsedag.

Hundar behöver också vänner

Det är inte bara människor som behöver vänner, deras bästa vänner hundarna gör det också. Om man varje dag tar sin hund till olika hundparker kan det kännas som om man gör hunden en tjänst genom att erbjuda den omväxling, men det kan faktiskt kännas stressigt för hunden. Då hundar träffas fastställer de nämligen en rangordning och för att göra det behöver de en hel del energi, och ifall rangordningen är otydlig kan det ge upphov till slagsmål i hundparken. Hundar som känner de andra hundarna de träffar i hundparken känner sig trygga och vet var de står. Både människor och hundar kan hitta nya vänner i hundparken.

Add Comment