Borderterrier

Borderterrier är en hundras som härstammar från trakterna mellan England och Skottland. Hundrasen har en intressant historisk bakgrund som skadedjursbekämpare. Förr i tiden tog sig jaktlagen fram på häst vilket innebar att de behövde en snabb och uthållig hundras. Hundrasen borderterrier var som skapad för detta. En borderterrier är således en jakthund, men fungerar minst lika bra som familjehund, som många andra hundar. Funderar man på att skaffa sig en borderterrier är det väldigt viktigt att ägna mycket tid åt hunden, då Terrier överlag behöver mycket motion och aktivering. Eftersom det är en jakthund har hunden mycket energi, det kan vara passande att träna agility med sin hund för att träna lydnad och för att motionera den.

Vilken terrier passar dig bäst?

934px-Jack_Russell_Terrier_m98Om du funderar på att köpa dig en terrier kan det vara bra att veta att det finns många Olika typer av terriers. Hundgruppen består av hela 36 varianter som innefattar hundar i olika storlekar, längder av päls och typ av päls. Det de alla har gemensamt är att de ursprungligen är kamp- eller jakthundar, vilket betyder att det är en typ av hund med mycket energi. Terriers beskrivs oftast som envisa och nyfikna, men låt dig in skrämmas av beskrivningen. Terriern är enkel att uppfostra till en vänlig hund så länge du är konsekvent och tydlig. Hundrasen är förträfflig inom tävlingar i lydnad, de syns oftast inom agility tävlingar då lydnad och energi är en stor fördel i tävlingen. När du känner att hundgruppen terriern passar dig bäst, är det dags att välja om du vill ha en mindre knähund eller större. I regel behöver mindre hundar gå ut kortare sträckor jämfört med större hundar som behöver fler och längre promenadsträckor!

Skötsel av din terrier

Innan din din terrier anländer till ditt hushåll kan det vara bra att ha införskaffat alla viktiga hundsaker. Terriers pälsvård skiljer sig från ras till ras, information om vilken pälsvård din typ av terrier behöver finns på olika hundklubbars hemsidor. Gå in och Läs mer om terriers på Svenska Kennelklubben. Många som köper terriers tävlar gärna med dem, vilket kan leda till långa bilsträckor med hunden. Se till att du följer billagarna genom att göra resan säker för dig och hunden, med hjälp av t.ex. hundsele eller hundbur. Eftersom att din fyrbente vän är av hundgruppen terrier är sannolikheten av att hunden springer iväg efter djur, väldigt hög. Skulle det vara så att du inte har din hund kopplad finns det en risk att en olycka sker, se till att skaffa dig en försäkring som täcker hunden väl. När olyckan väl är framme kan du, om du har en bra försäkring, spara in på höga veterinärutgifter.

Add Comment