Fakturera hunddagis och försäljning utan eget företag

Funderar du på att starta ett promenadcenter för hundar? Eller kanske att ha några dagishundar hemma? Oavsett vilka tjänster eller produkter du vill sälja kan du göra det enkelt genom att fakturera utan företag – och slippa tidskrävande administration.

Skaffa appen från Frilans Finans

Är det sant att man kan fakturera utan företag? Ja, det är sant, och nu finns det toppentjänster för att kunna göra detta. Flera sajter online erbjuder möjligheten att fakturera som privatperson, det är bara att välja en av sajterna och gå med – det är nästan alltid kostnadsfritt att bli medlem.

Så hur väljer du? Företaget behöver vara ett auktoriserat egenanställningsföretag. Det finns flera, men ett är ledande sedan många år – Frilans Finans. Här kan du känna dig trygg. Sajten har de många funktioner som du kan tänkas behöva för att skicka faktura utan företag, och Frilans Finans är snabba med utbetalningar. Det tar vanligtvis fem bankdagar. På sajten finns idag fler än 70 000 egenanställda, och det är förståeligt med tanke på sajtens fina service.

Det bästa verktyget är appen från Frilans Finans. Den är enkel och kan laddas ner från både Google Play och App Store. Funktionerna i appen uppdateras löpande av teamet på Frilans Finans, gärna i samverkan med de egenanställda som kan ha viktig feedback. Det finns också ett rådgivningsteam som kan nyttjas av sajtens medlemmar. Teamet har olika kunskapsområden inom fakturering, avdrag, utland och miljöfrågor samt en hel del annat.

Inkomst och kostnad

Frilans Finans tar 6 % för varje faktura som du mycket tryggt kan sända via dem. På sajten finns det beskrivet hur mycket du tjänar beroende på ålder och efter att sociala avgifter och skatter dragits av per automatik. Om du har kvitton på utgifter i samband med en faktura ska dessa dras av först och du behöver inkomma med kvitton. Att samarbeta med Frilans Finans är lite som att ha en egen supportavdelning och dessutom slippa all företagsadministration.

Försäkring

När du blir medlem på sajten hos Frilans Finans inkluderas du i en grundförsäkring. Den innefattar den nödvändigaste som du kan tänkas behöva. Försäkringsskyddet har en olycksfallsförsäkring och en tjänstegrupplivförsäkring (TGL). Om en olycka skulle hända dig har du även en ansvarsförsäkring. Detta är både praktiskt och bra, och om du önskar ytterligare försäkringsskydd kan du titta på de individuellt anpassade försäkringarna som inte ingår i grundförsäkringen eller basförsäkringen.

Egen eller inte?

Det finns många bra valmöjligheter idag, man behöver inte starta ett aktiebolag med styrelse och tidskrävande administration för att kunna fakturera sina tjänster. Det är en fantastisk möjlighet att kunna fakturera utan företag. Den traditionella anställningsformen har fått konkurrens av enskilda firmor och egenanställningsformen som är enkel och billig jämfört med att driva aktiebolag. Som egenanställd slipper du bokföring och redovisning, allt fokus kan ligga på att enbart göra det du tycker är kul. Naturligtvis är aktiebolag fördelaktigt när det gäller löneuttag, beskattning och pensionssparande. I egen regi behöver du tänka till lite så att du inte missar några fördelar som du själv kan spä på med.

Add Comment