Hundsporter för den aktiva terriern

 

 

Även om det inom gruppen terriers ryms många olika raser och typer av hundar så kan man generellt säga att det är en aktiv hund som tycker om att hålla igång och
Jack Russell Terrier training to walk with a handlermår bäst av att få aktivering. Ibland räcker det inte till med endast promenader utan hunden vill ha någonting mer. Då finns det mängder av roliga hundsporter att välja mellan, och förutom att det är roligt så kommer hund och förare varandra närmre tack vare träningen.

Olika terrierraser

Hos Svenska Kennelklubben kan man läsa om alla olika hundraser som finns i Sverige, och där finns också terrierraserna representerade. Är man på väg att köpa hund så kan man vända sig direkt till uppfödarna eller leta efter seriösa annonser på exempelvis sidor som allaannonser. Även om det kan skilja sig åt mellan individer så finns det starka rastypiska drag, och vet man på förväg vilken hundsport man vill träna så kan man söka efter hundar som passar efter just den sporten. Många agilityentusiaster väljer gärna små, snabba och orädda hundar som gärna tar i, exempelvis jack russel. Agility är en fartfylld sport som även innehåller mycket teknik och samarbete mellan hund och förare. Efter ett pass agility är din terrier förmodligen nöjd för en stund framöver!

 

Populära hundsporter

 

Förutom agility så finns det många andra omtyckta hundsporter. I lydnad och rallylydnad får man träna hunden på att lyssna till kommandon, många av dem har man stor nytta av i vardagen. Sitt, ligg, stanna kvar, inkallning och fotgående är grundläggande färdigheter som hunden behöver kunna. Sen tillkommer en hel del annat. Two Jack Russell TerriersFreestyle och Heelwork to Music är en annan rolig gren som dessutom är väldigt underhållande för den som ser på. Det är två olika grenar av en sport där man själva bygger ihop sitt program till en musik man valt. Man kan säga att det är kreativ lydnad till musik!

En aktivitet som är oerhört bra att träna med sin hund är någon form av nosarbete. De flesta hundar älskar att jobba med sitt luktsinne, och idag kan man träna och tävla allt från spår och sök till nose work där hunden letar efter olika preparat. En hund som får jobba med nosen blir ofta mer harmonisk, nöjd och får bättre självförtroende.

Add Comment