Tvätta din hund

En fin terrier ska ha en päls som glänser i solen och som känns silkeslen under fingrarna. För att kunna få det resultatet är det viktigt att pälsen sköts på rätt sätt. Det allra bästa är om du kan börja med pälsvård redan när din hund är en valp. Det är då lättare att vänja hunden vid den typen av beröring, samt att det blir enklare att sköta en päls som redan från början har skötts rätt. håll koll på hundens öron och päls regelbundet. Ibland kan det vara sjukdomar som gör att pälsen inte ser fin ut.

Burleska Alia res

En fräsch hund

När du ska tvätta hunden, välj gärna ett schampo och balsam som är naturligt. Det gör det trevligare både för hunden och miljön. Använd alltid ett schampo som är specialtillverkat för hundar då schampon för människor är för starka. Torka hunden med en handduk. Det torkar inte ut huden lika mycket som en hårfön gör. För att hunden ska hålla sig ren och fräsch så behöver den bra hygien. En hund som kissar inne måste tvättas mycket oftare, men först och främst måste ni komma till roten av problemet. Kissar hunden inne för att den är rädd för någonting? Om din hund har kissat på din säng kan det bli ett stort problem. Det är nämligen högst troligt att hunden fortfarande kan känna lukten av sitt urin och gå och sätta sig där igen. överväg att köpa nya sängar om så är fallet. När din hund har kissat inne, skäll inte på den då det inte görs med uppsåt. Det är ofta rädsla och ibland sjukdom som ligger bakom.

För att din hund ska vara så fin och fräsch som möjligt är det viktigt att den tvättas ofta. En hund som inte är helt frisk kan vara lite mer ofräsch än andra hundar och behöver då tvättas oftare. Det kan dock vara svårt att tvätta en sjuk hund. För att din hund ska hålla sig frisk så bör den alltid ha en bra diet. Det finns en hel del texter du kan läsa på nätet om olika dieter som passar hundar. Till exempel 9 kostråd för din hund är en text som kan ge dig tips. När du tvättar och borstar din hund så håller du även koll på om det finns några förändringar i beteendet, pälsen eller öronen. Det är även ett mycket trevligt sätt att skapa ett vänskapsband mellan dig och din hund. En frisk hund är en glad hund och en fräsch hund håller matte eller husse glad.

Add Comment